Ajánló

Kádár-képzés indul

A Kovászna Megye Tanácsa fenntartásában működő Sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola egy hetes, intenzív kádárképzést indít június 15-21, illetve augusztus 17-23. között 15 fős csoportok számára.

Bővebben...

Háromszék 2020. Légy sikeres pályázó!

Háromszék 2020. Légy sikeres pályázó! címmel tart szakmai konferenciát a Kovászna Megye Tanácsa keretében működő Europe Direct Információs Központ és a Junior Business Club március 19-én, csütörtökön 18 órától Sepsiszentgyörgyön, a megyei önkormányzat dísztermében.

Az eseményen bemutatásra kerülnek az EU 2014-2020-as támogatási programjai, valamint Kovászna megye 2015-2020-as fejlesztési stratégiája.

A részletes programot a csatolmányban találják.

Attachments:
Download this file (legy sikeres palyazo program.doc)Légy sikeres pályázó[ ]433 kB

Te is lehetsz Dr. Csont! Interaktív tárlatvezetés a Székely Nemzeti Múzeumban

Látogass el a Székely Nemzeti Múzeumba 2015. június 30-ig, a Magyar Természettudományi Múzeum Szóra bírt csontjaink című vándorkiállítására! Légy részese az embertani kutatásoknak, derítsd ki a valaha volt embertársaink nemét, életkorát, állapítsd meg betegségeit! 

Bővebben...

Gyümölcstermesztés-alternatíva a mezőgazdasági termelőknek

A Kovászna Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság, az AgroSic Közösségek Közti Társulás és Kovászna Megye Tanácsának szervezésében Gyümölcstermesztés-alternatíva a mezőgazdasági termelőknek című rendezvényére kerül sor március 19-én, csütörtökön, 10 órától az árkosi Európai Tanulmányi Központban.

Bővebben...

Székely Vágta: PÁLYÁZATI KIÍRÁS

A Vadon Egyesület pályázatot hirdet a 2015. évi Székely Vágtára szóló lovas- és kulturális kísérőprogramok társfinanszírozására, engedéllyel rendelkező természetes személyek és törvényes keretek között létrejött jogi személyek számára. Pályázni lehet lovassport, illetve hagyományőrzés tárgykörökben.

Bővebben...

Felnottkepzes indul a Sepsiszentgyorgyi Muveszeti es Nepiskolaban

Szabás-varrás, ruhatervezés és kiegészítők készítése iránt érdeklődő tizennyolc éven felüli személyeknek biztosít képzési lehetőséget a Kovászna Megye Tanácsa által működtetett Sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola. A Munkaügyi és Oktatási Minisztérium által elismert képzés tavasszal indul

Bővebben...

Kiss Lázár emlékdíj – A magyar nyelvért PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Kézdivásárhely Tanácsának kulturális és oktatási bizottsága, testvértelepülésünk, Mezőkövesd város felajánlásából pályázatot hirdet a „Kiss Lázár emlékdíj – a magyar nyelvért” odaítélésére, azon VIII. osztályos (végzős) diákok számára, akik tanulmányaik alatt kiváló eredményeket értek el a magyar nyelv művelése területén.

Bővebben...

Te is lehetsz Dr. Csont! (Székely Nemzeti Múzeum)

Látogass el a Székely Nemzeti Múzeumba 2015. március 13. és június 30. között, a Magyar Természettudományi Múzeum Szóra bírt csontjaink című vándorkiállítására! Légy részese az embertani kutatásoknak, derítsd ki a valaha volt embertársaink nemét, életkorát, állapítsd meg betegségeit.

Bővebben...

Hatvany Lajos kitüntető emlékdíj – a magyar nyelvért PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Kézdivásárhely Tanácsának kulturális és oktatási bizottsága, testvértelepülésünk, Hatvan város felajánlásából pályázatot hirdet a „Hatvany Lajos kitüntető emlékdíj – a magyar nyelvért” odaítélésére, azon líceumi, IX–XI. osztályos diákok számára, akik tanulmányaik alatt kiváló eredményeket értek el a magyar nyelv művelése területén.

Bővebben...

A Turulmadár Ifjúsági Iroda pályázatot hirdet

A Turulmadár Ifjúsági Iroda pályázatot hirdet elsősorban ifjúsági szervezetek számára, akik önkénteseket foglalkoztatnak.A pályázat célja: önkéntes lehetőségek népszerűsítése Háromszéken, elsősorban fiatalok körében

Bővebben...

Madarak és Fák Napja negyedszer a Székely Nemzeti Múzeumban

Május 10-én, vasárnap 11 órától újra a madaraké a főszerep a Székely Nemzeti Múzeumban. A természetet ünneplő családi napot Köllő Zsolt biológus előadása indítja, amely az év madarait, a búbosbankát és kuvikot hozza testközelbe.

Bővebben...

Emlékezz, ahogy én emlékezek (Sepsiszentgyörgy)

Cseh Tamás emlékest Sepsiszentgyörgyön

Majdnem napra pontosan 25 éve, hogy Cseh Tamás először Sepsiszentgyörgyön koncertezett, ezt a kivételes hangulatú eseményt megidézve, ugyanakkor a hat éve elhunyt előadóművész alakját felelevenítve tartanak Sepsiszentgyörgyön Cseh Tamás emlékestet.

Bővebben...

Kézdiszentlélek - Erdély címerei és térképei, Feiszt György és Gróf László előadása

Feiszt György és Gróf László 11. Erdélyi Előadó Körútjának  május 5-én 17 órakor a Kézdiszentléleki művelődési ház ad helyet.

Bővebben...

Nagy Műveltségi Vetélkedő

Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Nagy Műveltségi Vetélkedő.
A vetélkedő célja a fiatalok tudásának, műveltségének megmérettetése.

Bővebben...

Sepsiszentgyörgy: Emlékezés gróf Széchenyi Istvánra

Gróf Széchenyi István halálának 155 éves évfordulója alkalmából az Iskola másként hetének utolsó napján, április 10-én, pénteken 11 órától Veress László színművész tart rendhagyó előadást diákoknak a Székely Nemzeti Múzeum Bartók Termében.

Bővebben...

Szép város Kolozsvár! kiállítás Sepsiszentyörgyön

Szép város Kolozsvár! címmel szervez kiállítást Sepsiszentgyörgyön az Árkádos Házban február 17-én, 17 órától a Kovászna Megyei Tanácsa és a Sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola, a Kolozs Megyei Tanács, valamint a kolozsvári Tudor Jarda Művészeti Népiskola együttműködésével.

Bővebben...

Felhívás: Szent György-napi vásár

Április 8-tól, szerdától lehet jelentkezni a Szent György-napi vásárra. Az érdekelt kereskedőknek legkésőbb április 13-án reggel kilenc óráig kell zárt borítékban benyújtaniuk ajánlataikat a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal iktatójába, vagy a TEGA Rt. Ág utcai székházában – mondta el Czimbalmos Kozma Csaba.

Bővebben...

Nyomdafestéket „tűrő” múzeumpedagógia a Székely Nemzeti Múzeumban

A Székely Nemzeti Múzeum múzeumpedagógiai foglalkozásra várja a képzőművészet iránt érdeklődő, kísérletező kedvű diákokat.

Bővebben...

Sepsiszentgyörgy - "Szenesek" néprajzi dokumnetumfilm

2015. április 8-án, szerdán 18 órától a Székely Nemzeti Múzeum Bartók Termében bemutatásra kerül Vargyasi Levente és Kinda István alkotópáros legújabb, Szenesek című néprajzi dokumentumfilmje. A hagyományos népi ipart és az ahhoz kötődő erdei életformát az erdővidéki rengetegben dolgozó szénégető család mindennapjain keresztül dolgozzák fel, a bemutatót követően a terepmunka kulisszatitkaiba is betekintést nyújtanak.

Önkénteseket jelentkezését várjuk

Turulmadár Ifjúsági Iroda kommunikációs stratégiájának a fejlesztéséhez, olyan kreatív önkéntes fiatalokat keres, akik jártasak a vizuális kommunikáció, szerkesztés, tervezés különböző területein. A jelentkezők együtt dolgoznak az iroda önkéntes csapatával, programok és rendezvények fejlesztésében, táborokban, képzéseken, kreatív megvalósításokban vesznek részt. Jelentkezi, a www.turuliroda.ro honlapon található űrlap kitöltésével lehet. Korhatár: 15-35 év. Jelentkezés határidő: 2015. február 15.

„Ha kreatív fiatal vagy és szeretnéd ezt másoknak is megmutatni a Turulmadár Ifjúsági Irodánál a helyed.” Bővebb információ: www.turuliroda.roww.facebook.com/turuliroda. Bővebb felvilágosítás a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címen, vagy 0742148702-es telefonszámon. Jelentkezés határidő: 2015. február 20.á

config
configKézdivásárhelyi Vigadó ajánlata

Gajai Ágnes egyéni előadása ELMARAD 2015. május 20-án, szerdán 19 órától a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház nagytermi stúdiójában Gajai Ágnes egyéni...
  Május 12-én, kedden 18 órától a kézdivásárhelyi Művelődési Ház nagytermében tekinthetik meg Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg című...
article thumbnailMájus 6., szerda • 19.00 VÁROSI SZÍNHÁZ David Mamet: Amerikai bölény Vigadó Művelődési Ház / Nagytermi stúdió* Belépő: 5 lej (diákoknak,...
Apám megmondja! / Maksa Zoltán vidám, vérnyomáscsökkentő stand-up estje Május 18-án, hétfőn 19 órától a 11. Vigadó Comedy keretén belül tekinthetik meg...
Május 7-én, csütörtökön 18 órától a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház és a Pro Pectus egyesület meghívására a Vigadó Művelődési Ház vendégei...

Kézdivásárhelyi ajánló

Május 30–31. között harmadik alkalommal rendeznek városi gyermeknapokat, ezúttal a Vigadó Művelődési Ház előtti téren. De nem ám olyan pihenőst,...
2015. május 27-én, szerdán 18 órától a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház emeleti kiállítótermében mutatja be Csinta Samu Erdély újranemesítői...
article thumbnail2015. május 16-án a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület évadnyitó biciklitúrát szervez a céhes városból a Nemere Útján.
Túrakönyv-bemutató és vetítéssel egybekötött előadás Kézdivásárhelyen Szeretettel várunk minden túrakedvelőt Székely Árpád: FOGARASI-HAVASOK...

Pályázatok

Turbó linkmegosztás - TurboBookmark.com