Tanácskoztak a felsőháromszéki polgármesterek

 

Nem fizetnek a Polgármesteri Hivatalok nem különben a megyei tanács, egyesület a kézdivásárhelyi kórház megsegítésére, visszaszolgáltatási törvény témák körül forgott a megbeszélés a Gelencén megtartott polgármesterek találkozóján. Házigazda Cseh József községgazda volt, a találkozón még részt vett Tamás Sándor, a megyei tanács elnöke, Henning László, a megyei önkormányzat alelnöke, Ambrus Attila, az Adó- és Pénzügyi Hivatal megyei igazgatója és Fejér László Ödön parlamenti képviselő.

Megszűnhet az Angustia Egyesület ha a tagok nem fizetik a fentartási költséget – számolt be Varga Attila, Esztelnek polgármestere, az egyesület elnöke. Állítása szerint a tizenkét alapító tag közül öt Gelence, Kézdialmás, Csernáton és Torja község, valamint a megyei tanács – nem fizette be a rá eső részt, ezért az iroda alkalmazottjai másfél hónapja nem kaptak fizetést.
Bokor Tibor kézdivásárhelyi polgármester a kézdivásárhelyi kórház megsegítését irányuló egyesület létrehozásának folyamatáról számolt be. Továbbá kifejtette, hogy a régió tűzoltóság támogatását is az említett egyesületen keresztül lehetne megoldani.

A visszaszolgáltatási folyamat befejezését szabályozó törvény kapcsán több előljáró a legelők és erdők tulajdonba helyezésével kapcsolatos nehézségekről beszélt. A községgazdák szerint nagyon sok tisztázatlan része van a visszaszolgáltatási törvénynek.
Ugyan csak sok a törvényhézag közhivatali állások számát szabályozó sürgősségi kormányrendelet alkalmazása esetén is. Ambrus Attila, az Adó- és Pénzügyi Hivatal megyei igazgatója is elismerte a hiányosságokat. Tusa Levente, Szentkatolna polgármestere rávilágított a helyzet visszásságára mondván: az ő estében hivatalban hivatalosan huszonöt állás szerepel, de csak tizenhárom betöltött, ha még két személyt felvennének, a pénzügyi keret számukra nem lenne biztosított.

Tóth

Sz-h

Ossza meg és írjon véleményt is!
FaceBook

config
configTurbó linkmegosztás - TurboBookmark.com