Gazdaság

Hatásos volt a Heineken Románia bojkottja?

Három százalékkal, 1,08 milliárd lejre csökkent tavaly a Heineken Románia árbevétele - közölte csütörtökön a vállalat. A vezetőség szerint a versenyhelyzet és az adó emelés miatt.

Bővebben...

Javuló szerkezetű növekedés és stabilizálódó adósság Közép- és Kelet-Európában

A pénzügyi válság előttinél alacsonyabb ütemű, de jobb szerkezetű növekedés és stabilizálódó adósságráták támasztják alá a közép- és kelet-európai EU-gazdaságok adósosztályzatainak stabil kilátását - áll a Moody's Investors Service szerdán Londonban ismertetett átfogó térségi elemzésében.

Bővebben...

Megszűnik az uniós tejkvóta

Már csak néhány nap és megszűnik az EU-ban a tejtermelés mennyiségi szabályozására harmincegy évvel ezelőtt létrehozott kvótarendszer, április elsejétől már csak a tagállamok lehetőségei és képességei szabnak határt a termelésnek.

Bővebben...

Májustól korlátozzák a magánszemélyek készpénzkifizetését Romániában

A hivatalos közlönyben most megjelent törvény szerint a magánszemélyeknek is tilos lesz 10 ezer lejnél nagyobb összeget készpénzben kifizetni egy áruházi vásárláskor, vagy 5 ezer lejnél nagyobb összeget bármely más típusú jogi személynek. A magánszemélyek közötti adásvételeknél a készpénz-tranzakciók felső határa 50 ezer lej.

Bővebben...

Szabad kereskedelmi tárgyalások. Jó ez nekünk?

Jó ez nekünk tehetjük fel a kérdést? Nem biztos, hogy egyértelmű igen a válasz ide vagy oda szabad piac. Ha létre jön, majd megkapjuk a génmanipulált növényeket olcsón. A mezőgazdászok elmehetnek munkanélkülinek, Esetleg többet fizetünk gyógyszerre (ami ugyancsak a multik zsebét dagassza). Jön az olcsó tej, a mi állatainkat szélnek eresszük, vagy elkotyavetyéljük. Még szerencse, hogy Európában akad józan politikus aki figyelmeztet, hogy "nem eszik a kását, olyan forrón ahogyan tálalják". Kérdés az, hogy a mi politikusain meghallják-e az üzenetet.   Az Európai Unió és az Egyesült Államok között kötendő szabadkereskedelmi és befektetési megállapodással kapcsolatban minden uniós tagállamnak vétójoga van - hívta fel a figyelmet az Európai Politikai Központ (EPC) rendezvényén Cecilia Malmström, az Európai Bizottság kereskedelmi kérdésekért felelős tagja.

Bővebben...

A frankhitelek átváltását ajánlotta ügyfeleinek egy román bank

A svájci frankban felvett hitelek kedvezményes - lejre vagy euróra - átváltását ajánlotta fel ügyfeleinek a román bankpiac harmadik legnagyobb szereplője, a Banca Transilvania (TLV) kedden.

Bővebben...

Kecskeméten megalakult a határon túli szakképzést segítő klaszter

Kecskeméten aláírták a Duna Régió Szakképzési Klaszter alapító okiratát, amely a határon túli magyarlakta területeken folyó a szakképzéshez és felnőttképzéshez nyújt támogatást.

Bővebben...
config
Turbó linkmegosztás - TurboBookmark.com