Háromszék

Strasbourgban folytatódik a Mikó-ügy

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) fordult az Erdélyi Református Egyházkerület a bírósági ítélettel visszaállamosított sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Református Kollégium épülete ügyében – közölte egy csütörtöki kolozsvári sajtótájékoztatón Kató Béla, az egyházkerület püspöke

Bővebben...

Tamás Sándor tanács elnök újabb autonómiatüntetést kezdeményezett

A Székelyek Nagy Meneteléséhez hasonló, a székelység autonómiaigényét felmutató közös demonstráció megszervezése érdekében intézett felhívást az erdélyi magyar politikai szervezetekhez Tamás Sándor, Kovászna megye tanácsának elnöke kedden, a Székely szabadság napján.

Bővebben...

Háromszéken prioritás a szakoktatás kérdése

Szakképzés – Gazdaság – Társadalom címmel indított szakmai fórumsorozatot a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ). Ennek első állomására került sor szerdán Sepsiszentgyörgyön.

Bővebben...

Mi fog történni Háromszéken?

Kovászna Megye Tanácsa, március 5-i, csütörtöki rendkívüli ülésén arról is döntött, hogy a Lécfalva közelében épülő hulladék feldolgozó üzemhez út épüljön

Bővebben...

Pályázati felhívás: képeslap pályázat az Alma Programhoz

A pályázatot olyan diákok számára hirdetjük meg, akik a program keretében napi almához jutnak. A pályázat két korcsoportnak szól: egyik 0-4 osztályig, a másik kategória pedig az 5-8 osztályos iskolások. A pályázat célja az alma pozitív tulajdonságainak megjelenítése egy képeslapon – minél kreatívabb, szórakoztatóbb formában.

Bővebben...

Fiatalok az egészségesebb jövőért

Több mint 30 fiatal, hét ország képviseletében vett részt az elmúlt héten azon a nemzetközi képzésen, amelyet a Háromszéki Ifjúsági Tanács - HÁRIT szervezett. Az „A-HA: Active Healthy Attitude” (egészséges és aktív attitűd) elnevezésű nemzetközi projektet a sepsiszentgyörgyi Park Vendéglőben, tartották meg február 21-29. között. A rendezvényen ifjúsági munkások vettek részt Törökországból, Görögországból, Litvániából, Bulgáriából, Olaszországból, Szlovákiából és Romániából.

Bővebben...

Kürtőskalács ünnep Háromszéken

2015. május 9-én, szombaton kürtőskalács fesztiválra kerül sor a megyeszékhelyi Bodok Szálloda parkolójában a Kovászna Megye Tanácsa és alárendeltségébe tartozó sepsiszentgyörgyi Europe Direct Információs Központ és a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület szervezésében.

Bővebben...

Közösségi befektetések

56 833 lej felhasználásáról döntött a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) kuratóriuma. A közösségi kártyahasználatnak köszönhetően a HKA 28 000 lejt fordít egyenlő arányban közösségi célokra a három városban: Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen és Kovásznán. Az egyenként 9 000 lej hasznosulásáról a lakosok döntenek, lakossági véleményeztetés alapján. Ennek részleteiről a médián keresztül adunk tájékoztatást.

Bővebben...

Mit hoz az osztrák fenyővágóhíd? (Górcső alatt a Holzindustrie Schweighofer tevékenysége)

A Háromszéken is megtelepedő, faiparban érdekelt osztrák társaság, a Holzindustrie Schweighofer (HS) Romániai tevékenységéről forgatott közel egyórás riportfilmet az Antena3 hírtelevízió. Az április 26-án bemutatott anyag része többek közt az a rejtett kamerával készített videofelvétel is, melyet az illegális fakitermelés ellen küzdő nemzetközi szervezet, az Environmental Investigation Agency (EIA) képviselője készített.

Bővebben...

Szakembereket keresnek Kovászna Megye Tanácsánál

Az idei évben több új állást is meghirdetnek Kovászna Megye Tanácsánál: közgazdászt, mérnököt, jogászt egyaránt keresnek. Fiatal és tapasztalattal rendelkező szakember is jelentkezhet a különböző állásokra.

Bővebben...

Kiállnak a Dr. Benedek Géza név mellett

Kovászna Megye Tanácsának soros ülésén hosszas vita alakult ki a Dr. Benedek Géza Szívkórház névváltoztatása körül. Mint ismeretes, az intézmény nevét egy minisztériumi rendelettel Dr. Benedek Gézáról Dr. Teculescu Benedekre változtatták.

Bővebben...

Mit tervez a Háromszéki Közösségi Alapítvány?

A Háromszéki Közösségi Alapítvány 8 óra egy jó ügyért! felhívására hat javaslat érkezett, civil szervezetek részéről. Ezek a következők:

Bővebben...

Felső-Háromszéken is nekifognak aszfaltozni

2015 a fejlesztések éve Háromszéken. „A már aláírt kivitelezési szerződések szerint az idén Kovászna megyében, október végéig több mint 100 km utat építünk. Ennek egy része teljes felújítás, máshol pedig aszfaltszőnyeget öntünk.” – jelentette be Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

Bővebben...

Ne legyen a MIÉRT újra az eredmény nélküli viták színtere

A Háromszéki Ifjúsági Tanács a hétvégén tartotta meg soros elnökségi ülését, amelyen az országos ernyőszervezet, a Magyar Ifjúsági Értekezlet tisztújító küldöttgyűlésen való részvétel előkészítése szerepelt a napirenden. A HÁRIT elnökségének határozott álláspontja, hogy csak érdemi viták és helyes kérdéseket mentén lehet az országos ifjúsági képviseletet feléleszteni, újra célt és értelmet adni a tevékenységének.

Bővebben...

Jelölések Év Civil Szervezete díjra

Lezárultak a benevezések az Év Civil Szervezete díjra. A díjat a Civilek Háromszékért Szövetség hozta létre három évvel ezelőtt, a civil szervezetek értékteremtő és közösségformáló szerepének nyilvános elismerésére.

Bővebben...

A fejlesztés éve az idei Háromszéken

2015 Háromszéken a gyarapodás éve, hiszen az idei költségvetés 334 188 000 lej, ami több mint 74 millió eurónak felel meg mondta a bevezetőjében Tamás Sándor elnök a költségvetés előterjesztésekor, a megyei tanácsülésen.

Bővebben...

Autóbuszon vonatozhatunk -MENETREND

Kovászna Megye Tanácsához az elmúlt időszakban több panasz érkezett a Regiotrans vonattársaság Brassó-Bereck járatának megszűnése okozta közlekedési nehézségek miatt. A megyei önkormányzat - bár nem tartozik hatáskörébe - lépéseket tesz az ügyben.  (A menetrend letölthető a csatolmányból)

Attachments:
Download this file (program_transport 2015.xls)program_transport 2015.xls[ ]41 kB
Bővebben...

Fejlesztések Háromszéken

Kovászna Megye Tanácsa hosszú távú fejlesztési programokra összpontosít az elkövetkező években – jelentette be Tamás Sándor, a megyei önkormányzat elnöke.

Bővebben...

Kenyérkereseti lehetőséget teremtenek Háromszéken

Az elmúlt héten 3 pincér- és 3 szakácstanfolyam indult Zágonban, Kommandón és Kézdivásárhelyen az Európai Szociális Alap támogatásával a Humánerőforrás-fejlesztési Ágazati Operatív Program 2007-2013 keretében Kovászna Megye Tanácsának részvételével.

Bővebben...

Mire lesz jó a megyei tanács?

Ezután nem a megyei vezetés politika színezete fog dönteni a pénzek elosztása kapcsán, hanem a bukaresti román politika. 
A kormány egy korábbi határozattal kiiktatta a megyei önkormányzatokat a települési költségvetések kiegyensúlyozási folyamatából. Ez magyarán azt jelenti, hogy a pénzek sorsáról ezután nem itt helyben döntenek hanem Bukarestben valakik megmondják, hogy mennyi pénzt és mire adják a városoknak falvaknak.

Bővebben...
config
configTurbó linkmegosztás - TurboBookmark.com