Magyarország

Elindult a Csíksomlyó Expressz és Székely Gyors a csíksomlyói búcsúba

A Csíksomlyó Expressz éjfélkor indult Szombathelyről, majd Budapesten, a Keleti pályaudvaron csatlakozott hozzá hajnalban a Székely Gyors. A két vonat Budapestről egy tizenhat kocsiból álló, csaknem fél kilométer hosszú szerelvényként indult Erdélybe. 

Bővebben...

A magyarokról mára az a kép alakult ki az európai porondon, hogy mindent másként csinálnak

Brüsszel nem tudja eldönteni, hogy fekete bárányként vagy sikertörténetként tekintsen Magyarországra – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara éves taggyűlésén, csütörtökön Budapesten, hozzátéve: az ellenkező véleményekkel szemben a fontos dolgokban igenis kiszámítható a magyar kormányzás.

Bővebben...

Még egyszer a Magyarországról szóló vitáról az EP-ben

Manfred Weber, az Európai Néppárt parlamenti frakcióvezetője találóan mutatott rá, hogy míg a tavalyi botrányos romániai választásokkal a balliberális oldal egyáltalán nem kívánt foglalkozni, ezzel szemben Magyarország ügye viszonylag rövid időn belül immár ötödször kerül terítékre.

Bővebben...

Itt van Brüsszel véleménye Magyarországról

Gazdasági növekedésről, munkaerő-piaci helyzetünkről, forrásfelhasználásról, fogyasztásról adott ki előrejelző számokat az Európai Bizottság hazánkkal kapcsolatban.

Bővebben...

EP-vita - Orbán: "Mi, magyarok magunk akarunk döntei arról, hogy akarunk-e bevándorlókat"

Magyarország kiáll a véleménynyilvánítás szabadságának európai eszméje mellett, maga akar dönteni arról, akar-e bevándorlókat - jelentette ki kedden az Európai Parlament strasbrougi plenáris ülésén a magyarországi helyzetről tartott vitában Orbán Viktor miniszterelnök.

Bővebben...

Brüsszel megint belekötött a magyar kormányba

A bevándorlásról kezdeményezett nemzeti konzultáció leállítására szólítja fel a magyar kormányt kedden kiadott közleményében a munkavállalói érdekképviseletek brüsszeli ernyőszervezete, az Európai Szakszervezeti Konföderáció (ETUC).

Bővebben...

Az erdélyi magyarság helyzete nem Románia belügye

A kisebbségek helyzete nem az egyes országok belügye - erről a nemzetpolitikai államtitkár beszélt az Európai kisebbségvédelem kihívásai címmel kedden rendezett nemzetközi konferencián, a fővárosban

Bővebben...

Európa, a halálbüntetés és a FIDESZ (európai sajtó vélemények)

"Hol élünk, a középkorban?" - kérdezte Orbán. Már vitatkozni sem lehet a halálbüntetésről? "Megint ott tartunk, hogy Brüsszelben egyesek már a vitát sem akarják engedni. Mi meg azt gondoljuk, hogy miért ne? Ki mondta, hogy az unióban emberek alkotta szabályok nem fognak majd megváltozni? Ezek komoly kérdések, amelyekkel komolyan kell foglalkozni. Az nem megy, hogy egy fazék fedelével időnként a magyarok fejére vernek Európában, hogy vissza a fazékba." -mondta Orbán Viktor Bayer Zsolt újrainduló, Mélymagyar című műsorában.

Bővebben...

Bogdan Aurescu miniszter Magyarországon, úgy döntöttek, hogy a döntéseket más korra halasztják (interjú)

A ziare.com  készített interjút Bogdán Aurescu román külügyminiszterre. Többek közt a magyarországi látogatásról és Markó Attila körül kialakult helyzetről is kérdezte a cikk írója.

Bővebben...

Budapest - "Elviszik a Szentkirályi Ásványvizet"

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. beolvadt az olasz érdekeltségű Central European Mineral Water Holdingba (CEMW), hogy közösen terjeszkedjenek Magyarországon és a régióban - jelentették be a vállalatok tulajdonosai szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Bővebben...

EP-vita Magyarországról - Orbán Viktor jelezte részvételi szándékát

Orbán Viktor is részt kíván venni az Európai Parlament (EP) kedd délutáni vitájának abban a szakaszában, amikor a magyarországi helyzetet vitatják meg Strasbourgban. A vitára a halálbüntetés és a menekültügyi kérdések miatt kerül sor.

Bővebben...

Az erdélyi sóvidék a budapesti Székely Fesztivál kiemelt vendége

Az erdélyi sóvidék a hétvégi Székely Fesztivál kiemelt vendége, a gasztrokulturális majálisnak péntektől vasárnapig a budapesti Millenáris park ad otthont.

Bővebben...

A terrorizmus szele minket is érinthet

Gyanús csomagot találtak egy bolgár rendszámú buszon az M0-s autóút Annahegyi pihenőjében még szombat délután. Egy bolgár lap szerint nagy erejű csőbomba volt a csomagban. A Bolgár terrorelhárítók szerint nem kizárt, hogy az Iszlám Állam áll a háttérben.

Bővebben...

A Jobbik nem náci párt

A Jobbik nem náci, nem nyilas párt, a néppárti Jobbik visszautasítja, hogy politikai karanténba akarják zárni a politikai ellenfelei – jelentette ki Vona Gábor pártelnök hétfőn Gyöngyösön, sajtótájékoztatón.

Bővebben...

Kövér László: csökkentet Magyarország érdekérvényesítő képessége

Magyarország érdekérvényesítő képessége ma sok tekintetben rosszabb, mint amilyen valaha is volt az elmúlt 25 évben, mert a gazdasági kilábalásnál olyan utat választott, amely külföldi érdekeket sértett - nyilatkozta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Bővebben...

Bemutatták a csíksomlyói búcsúba közlekedő II. Rákóczi Ferenc mozdonyt

Az idén II. Rákóczi Ferenc tiszteletére díszítették fel a csíksomlyói pünkösdi búcsúba induló Székely Gyors-Csíksomlyó Expressz zarándokvonat mozdonyát, a járművet hétfőn sajtótájékoztatón mutatták be a Nyugati pályaudvaron.

Bővebben...

Megint Magyarország lesz terítéken Brüsszelben

Az Európai Parlament (EP) jövő heti strasbourgi plenáris ülésén, kedd este vitát folytat a magyarországi helyzetről - közölte szerdán az EP sajtószolgálata

Bővebben...

Kövér László szerint rövid távú a Jobbik előretörését

A rendszerváltozás eredményeiről és hiányosságairól is beszélt Kövér László a Veszprém Megyei Naplónak adott, szombaton megjelent interjújában. Az Országgyűlés elnöke rövid távúnak tartja a Jobbik előretörését a fiatalok körében és úgy látja, ha más pártokban is lenne legalább egy-egy Orbán Viktorhoz hasonló képességű ember, akkor az ország az elmúlt 25 évben előbbre jutott volna.

Bővebben...

70 éve fejeződött be a második világégés

A prágai székhelyű Európai Emlékezet és Lelkiismeret Platformja és a Nemzeti Emlékezet Bizottsága által szervezett budapesti konferenciát a II. világháború európai befejezésének 70. évfordulója alkalmából rendezték meg május 5-6-án. Arra kívánták felhívni a figyelmet, hogy a világháború vége a kommunista diktatúra kiépítésének kezdetét is jelentette térségünkben.

Bővebben...

Orbán szerint Európának nincs szüksége bevándorlókra

Álláspontja szerint Európának nincs szüksége bevándorlókra, inkább jó család- és foglalkoztatáspolitika kell. Jelezte ugyanakkor, ez egy olyan kérdés, amelyben az ő álláspontja messze van attól, hogy általános legyen. Európa határait meg kell védeni, ennek érdekében az Európai Uniónak komoly rendészeti, katonai lépéseket is tennie kell - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Bővebben...
config
configKézdivásárhelyi Vigadó ajánlata

Gajai Ágnes egyéni előadása ELMARAD 2015. május 20-án, szerdán 19 órától a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház nagytermi stúdiójában Gajai Ágnes egyéni...
  Május 12-én, kedden 18 órától a kézdivásárhelyi Művelődési Ház nagytermében tekinthetik meg Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg című...
article thumbnailMájus 6., szerda • 19.00 VÁROSI SZÍNHÁZ David Mamet: Amerikai bölény Vigadó Művelődési Ház / Nagytermi stúdió* Belépő: 5 lej (diákoknak,...
Apám megmondja! / Maksa Zoltán vidám, vérnyomáscsökkentő stand-up estje Május 18-án, hétfőn 19 órától a 11. Vigadó Comedy keretén belül tekinthetik meg...
Május 7-én, csütörtökön 18 órától a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház és a Pro Pectus egyesület meghívására a Vigadó Művelődési Ház vendégei...

Kézdivásárhelyi ajánló

Május 30–31. között harmadik alkalommal rendeznek városi gyermeknapokat, ezúttal a Vigadó Művelődési Ház előtti téren. De nem ám olyan pihenőst,...
2015. május 27-én, szerdán 18 órától a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház emeleti kiállítótermében mutatja be Csinta Samu Erdély újranemesítői...
article thumbnail2015. május 16-án a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület évadnyitó biciklitúrát szervez a céhes városból a Nemere Útján.
Túrakönyv-bemutató és vetítéssel egybekötött előadás Kézdivásárhelyen Szeretettel várunk minden túrakedvelőt Székely Árpád: FOGARASI-HAVASOK...

Pályázatok

Turbó linkmegosztás - TurboBookmark.com