Kézdivásárhely

Kézdivásárhely: beindultak a bringatúrák

Május 17-én a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület évadnyitó biciklitúrát szervezett a céhes városból a Nemere Útján.

Bővebben...

Áldást kértek a határra

Vasárnap több kézdiszéki településen, így Nyujtódon is határkerüléssel egybekötött búzaszentelést tartottak. A Kézdivásárhelyhez tartozó településen az egyházi szertartás mellett a lófuttatás hagyományát is felelevenítették.

Bővebben...

Kézdivásárhely - Lesz fedele a jégpályának és aszfaltbúrkolat a vasút utcán?

Megint a közembereket bünteti Ponta kormány. Lehet most hirtelen valamilyen kiadást valahonnan potólni kell az állam vezetésben, és kinek a zsebébe nyúlnak hát az emberekébe, mert ha nem adják vissza az elvett pénzt a mi pénzünkön kell a Vasut utcát felújítani. Interjú Bokor Tibor polgármesterrel.

Bővebben...

Fát ültettek, szemetet gyűjtöttek

A Zöld Nap Egyesület idén április 24. és 26. között hatodik alkalommal szervezte meg a Tavaszi Zöld Napokat Kézdivásárhelyen. A háromnapos rendezvénysorozaton előadásokat, faültetést, szemétgyűjtést szerveztek, de a kikapcsolódásról sem feledkeztek meg.

Bővebben...

A Rotary Klub-tagok az idén se hagyták cserben Kézdivásárhelyet

„A Rotary Klub-tagok adományaiból és a tagsági díjakból minden évben próbálunk valami hasznosat adni a településnek. Így esett a választás idén egy mozgáspark kialakítására”, mondta Bajcsi Ildikó soros Rotary-elnöknő. Az idén a sportcsarnok melletti zöldövezetben alakítottak ki mozgásparkot. A rekreációs hely A Kézdivásárhelyi Sport Egyesület hagyományos sportnapjára nem készült el, de már félkész állapotában is nagy népszerűségnek örvend.

Bővebben...

Wass Albert nevében

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) kézdivásárhelyi szervezete jelenleg 1200 összegyűjtött aláírásnál tart.

Bővebben...

A fa szerelmese

Nagyszámú érdeklődő jelenlétében nyílt meg a kézdivásárhelyi Gyűjtemények Házában szombaton délelőtt a berecki Bodó Csaba fafaragó egyéni kiállítása, melyen negyvenhat munkát bocsátott közszemlére. 

Bővebben...

Kézdivásárhelyen pénteken takarítanak

Legalább 60 fő részvételével rajtol pénteken, április 24-én a Zöld Nap Egyesület, a Kézdivásárhelyi Önkormányzat és a Gosp Com Kft. által közösen szervezett patakmeder-tisztítás.

Bővebben...

Virágözön a Molnár Józsiás parkban (képek)

Kézdivásárhelyen a Molnár Józsiás parkban hetedik alkalommal  virágkiállítás és vásár.

Bővebben...

Kézdivásárhely: ismét csökkentették a kórházi ágyak számát

Április 21-én a kézdivásárhelyi kórház vezetősége erre az évre aláírta a keretszerződést a megyei egészségbiztosító pénztárral – tudtuk meg dr. Kelemen András szülész-nőgyógyász főorvostól, a kórház főigazgatójától.

Bővebben...

Dísznövények és őshonos fák a Molnár Józsiás parkban

 kézdivásárhelyi Molnár Józsiás parkban hetedik alkalommal nyitotta meg kapuit a dísznövény-kiállítás és -vásár. 

Bővebben...

Dísznövények seregszemléje Kézdivásárhelyen

Kézdivásárhely Önkormányzata és a magyarországi Assa Divi Kft. idén május 14-17. között rendezi meg a Dísznövény Kiállítást és Vásárt Kézdivásárhelyen, a Molnár Józsiás-parkban. 

Bővebben...

Kézdivásárhely: virágkavalkád hetedszer

Bokor Tibor polgármester védnökségével az idén hetedik alkalommal szervezik meg a nagy érdeklődésnek örvendő dísznövény kiállítást a Molnár Józsás parkban. A  sajtótájékoztatón Krébecz József társszervező, az Assa-Divi Kft. ügyvezetője és a hagyomány ötletgazdája az újdonságokról számolt be, Ménessy Kinga Kitty, a városháza sajtóreferense a programokról beszélt.

Bővebben...

Erdély legszebb tojásait a kézdivásárhelyi Opra Etelka írta

A transindex.ro közétette  a lap által meghirdetett  húsvéti tojásverseny eredményét. A Közel 180 fotó érkezett be, ha valaki megnézi a fotógalériánkat a facebookon, az rájön, miért nem csak közhelyet pufogtatunk azzal, hogy azt állítjuk,  nehéz volt a győzteseket kiválasztani.

Bővebben...

Perrel fenyegetőzik a kerékbilincselő cég (Kézdivásárhely)

Még mindig nem érkezett meg Brassóból a fizetéses parkolásról szóló helyi határozatok érvénytelenítésére vonatkozó táblabírósági indoklás a kézdivásárhelyi önkormányzathoz, ezért a helyi tanács nem döntött a hogyan továbbról. Közben a kerékbilincselést végző csíkszeredai cég perrel fenyegetőzik.

Bővebben...

Felújítják a kézdivásárhelyi könyvtárat

Megkezdték Kézdivásárhelyen a Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtár épületének teljes külső felújítását. Miután tavaly a pince kijavításával bővült a raktár, és előadótermet is kapott az intézmény, most sor kerül a tetőszerkezet és bádogos munka kijavítására, teljesen új födémet kap az ingatlan, és rehabilitálják a homlokzatot. Ezek mellett a könyvtár előtti zöldövezet is új arculatot kap. 

Bővebben...

Ahol élünk: Kézdivásárhely hétköznapjai (fotók szöveg helyett)

Szeméttelep a főtér közelében, a Vasút utca „csigatempójú” felújítása.

Bővebben...

Református kórustalálkozó Kézdivásárhelyen

A kézdivásárhelyi református egyházközség szombaton tizenegyedik alkalommal szervezte meg a főtéri református templomban a Kézdi-orbai Református Egyházmegye kórusainak találkozóját. 

Bővebben...

Együtt és külön (Rendszerváltás és önszerveződés Kézdivásárhelyen)

Miben különbözött a rendszerváltás Kézdivásárhelyen a többi erdélyi városhoz viszonyítva? Mi a magyarázata annak, hogy a céhes városban nem volt lövöldőzés, csupán két lövés dördült el, az is véletlenszerűen? Ki tette tönkre a város nehéziparát? Milyen körülmények között jelent meg Erdély első magyar nyelvű újsága, a Székely Újság?

Bővebben...

Iskola volt másként: 335 éves évforduló ünneplése, munkahely ismertető és gasztronómiai bemutató

A kézdivásárhelyi Rotary Klub segítségével a szakma kulisszatitkaival ismerkedhetett meg mintegy kétszáz tizenegyedikes és tizenkettedikes diák. Az Apor Páter diákjai bemutatkoztak a gasztronómiai ismereteikkel, európai izekkel örvendeztették meg az érdeklődőket. 335 éves a Nagy Mózes Elméleti Líceum.

Bővebben...
configKézdivásárhelyi Vigadó ajánlata

Gajai Ágnes egyéni előadása ELMARAD 2015. május 20-án, szerdán 19 órától a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház nagytermi stúdiójában Gajai Ágnes egyéni...
  Május 12-én, kedden 18 órától a kézdivásárhelyi Művelődési Ház nagytermében tekinthetik meg Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg című...
article thumbnailMájus 6., szerda • 19.00 VÁROSI SZÍNHÁZ David Mamet: Amerikai bölény Vigadó Művelődési Ház / Nagytermi stúdió* Belépő: 5 lej (diákoknak,...
Apám megmondja! / Maksa Zoltán vidám, vérnyomáscsökkentő stand-up estje Május 18-án, hétfőn 19 órától a 11. Vigadó Comedy keretén belül tekinthetik meg...
Május 7-én, csütörtökön 18 órától a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház és a Pro Pectus egyesület meghívására a Vigadó Művelődési Ház vendégei...

Kézdivásárhelyi ajánló

Május 30–31. között harmadik alkalommal rendeznek városi gyermeknapokat, ezúttal a Vigadó Művelődési Ház előtti téren. De nem ám olyan pihenőst,...
2015. május 27-én, szerdán 18 órától a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház emeleti kiállítótermében mutatja be Csinta Samu Erdély újranemesítői...
article thumbnail2015. május 16-án a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület évadnyitó biciklitúrát szervez a céhes városból a Nemere Útján.
Túrakönyv-bemutató és vetítéssel egybekötött előadás Kézdivásárhelyen Szeretettel várunk minden túrakedvelőt Székely Árpád: FOGARASI-HAVASOK...

Pályázatok

Turbó linkmegosztás - TurboBookmark.com