Külföld

Az ukrán elnök szerint Oroszország "nyári offenzívára" készül Ukrajna ellen

Petro Porosenko a BBC-nek adott interjút, amelyből a brit közszolgálati médiatársaság kedd este sugárzott részleteket. Porosenko kijelentette: Ukrajnának készen kell állnia az orosz offenzívára.

Bővebben...

Putyin: Izrael azt csinál, amit akar, de nem lesz jó vége

Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szombati interjúban kijelentette: súlyosbítaná a helyzetet, ha Izrael fegyvert szállítana Ukrajnának.

Bővebben...

Természetessé vált a barátok utáni kémkedés?

A BND minden amerikai kérést teljesít, a francia szolgálatok pedig csendben kiterjesztik a megfigyelést

Vajon miért nem tiltakozik erőteljesebben a legutóbb kipattant német–amerikai lehallgatási ügy miatt Franciaország, amikor az évek óta folyó kémkedési akció kitüntetett célpontjai közt francia politikusok, üzletemberek voltak? Erre is van magyarázat, mégpedig az, hogy Párizs is aktívan kémkedik a barátai után.

Bővebben...

Putyin 4 órás tv műsorban válaszolt a nézők kérdéseire

Vlagyimir Putyin csütörtökön tagadta, hogy orosz katonai alakulatok lennének Ukrajnában, és kijelentette, hogy nem lehet háború Oroszország és Ukrajna között.

Bővebben...

Fokozódik a feszültség Ukrajnában?

Kijev szerint egyre fokozódik a feszültség a kelet-ukrajnai harcok övezetében, az oroszbarát szakadárok ismét nehézfegyvereket vetettek be keddre virradóan, és ezúttal lakott településeket is lőttek.

Bővebben...

Özönlenek a külföldiek az IÁ karjaiba

Száz országból több mint 25 ezren csatlakoztak az al-Kaida terrorhálózathoz és az Iszlám Állam szélsőséges szervezethez Irakban, Szíriában és más országokban – derült ki egy friss ENSZ-jelentésből.
A világszervezet al-Kaida elleni szankcióit monitorozó szakértői testület által megfogalmazott jelentés szerint a terroristák oldalán harcoló külföldiek száma 71 százalékkal nőt 2014 közepe és 2015 márciusa között, és az egy évtizeddel ezelőtti néhány ezerről 25 ezer fölé emelkedett. 

Bővebben...

Mi az oka az egyre gyakoribb terrortámadásoknak a Balkánon?

Az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorcsoport terjeszkedésének és a balkáni térség destabilizációjára tett kísérletnek is nevezik szakértők azokat az eseményeket, amelyek a közelmúltban Bosznia-Hercegovinában és Macedóniában történtek.

Bővebben...

A meggyilkolt Nyemcov Soros György embere volt

A Frankfurter Allgemeine Zeitung arról ír, hogy a februárban meggyilkolt orosz ellenzéki, Borisz Nyemcov segített az amerikaiaknak összeállítani a szankciós listát, amely alapján orosz tisztségviselők beutazását tiltották meg az Egyesült Államokba. A lap úgy tudja, hogy Nyemcovot Soros György pénzelte.

Bővebben...

Merkel és Putyin nem értenek egyet

A Molotov-Ribbentrop-paktummal szemben Angela Merkel német kancellár vasárnapi moszkvai látogatásán illegitimnek minősítette Lengyelország felosztását és a balti államok szovjet annexióját, amelyekről a szovjet-német megnemtámadási szerződés titkos záradéka rendelkezett.

Bővebben...

Szerbia visszautasította a NATO-tagságot

Szerbia katonailag semleges, és továbbra sem áll szándékában csatlakozni a NATO-hoz, kizárólag a jó kapcsolatok kiépítése a cél - jelentette ki vasárnap Ivica Dacic szerb külügyminiszter a belgrádi Pink Televízióban

Bővebben...

Exit poll: Cameronék győztek

A 2010 óta kormányzó Konzervatív Párté lesz a legnagyobb frakció a londoni alsóházban – ezt jelezte a nagy-britanniai parlamenti választások végeztével, csütörtök késő este közzétett exit poll. A felmérés eredményeit ugyanakkor több politikus is megkérdőjelezte.

Bővebben...

Ukrán válság: veszélybe kerülhet a román katonai flotta, ukrán katonák amerikai kiképzése (videó)

Április végén 290 amerikai ejtőernyős kezdi meg az ukrán Nemzeti Gárda egységeinek kiképzését Lvov környékén - jelentette ki csütörtökön Steven Warren ezredes, a Pentagon szóvivője. Lehet, hogy nem potyára idegesek a nagyhatalmi aspirációval megspékelt oroszok, "mikor a nyakukon érzik, hogy ott liheg a Pentagon". Ezért is nem lehet csodálkozni az erő demonstrációkon a csapat összevonásokkal és a minap elhangzottakon: ha Románia részt vesz a NATO és Oroszország közötti konfrontációban, az orosz fegyveres erők kénytelenek lesznek semlegesíteni bizonyos katonai célpontokat hazánk területén. (A TVR1 által készített riportot és fordítást alább láthatják.)

Bővebben...

Ukrán-válság: Porosenko megint riogat

Mintegy 40 ezer szakadár fegyveres van jelenleg a Donyec-medencében és körülbelül 50 ezer orosz katona Ukrajna közvetlen határainál - jelentette ki Petro Porosenko ukrán elnök szerdán Kijevben, a kelet-ukrajnai hadműveletet koordináló Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) ülését megnyitva.

Bővebben...

Izrael megfenyegette az ENSZ-t?

Izrael fenyegetéssel érhette el, hogy az ENSZ ne tárgyalja a zsidó állam katonai szervezetének gyermekek ellen elkövetett bűneit – állítja a The Guardian az ENSZ-ből és civil szervezetektől származó információkra hivatkozva.

Bővebben...

Az Olaszországba emigrált románok követelőznek

Az olaszországi román bevándorlók azt kérik, hogy ismerjék el őket „nemzeti kisebbségnek”, de ugyanakkor a romániai választásokon is hatékonyabban akarnak részt venni.

Bővebben...

Ukrán válság - Porosenko: a törvénytelen fegyveres alakulatok kivonása után kaphatnak különleges jogokat a szakadár területek

Petro Porosenko ukrán államfő módosító javaslatot terjesztett a parlament elé, amely szerint előbb ki kell vonni minden törvénytelen fegyveres alakulatot és fegyverzetet az oroszbarát szakadárok által megszállva tartott kelet-ukrajnai térségből, és csak ezután kaphatnak ideiglenesen különleges státust, azaz szélesebb önigazgatási jogokat egyes adminisztratív egységek a térségben

Bővebben...

Nagy-Britannia felelősségre vonása a "palesztin nép ellen elkövetett izraeli bűnök miatt"

Kairóban beperelte egy palesztin szervezet Nagy-Britanniát, amiért aktívan hozzájárult Izrael állam létrejöttéhez az első világháború idején - adta hírül kedden a Daily News Egypt című napilap.

Bővebben...

OROSZ TV: Ukrajnában elindult a hajtóvadászat a magyarok ellen

Magyarországra menekülnek a szomszédból.
A Rosszija 1 orosz állami televízió szerint a kijevi hatóságok "hajtóvadászatot indítottak" Nyugat-Ukrajnában azok után, akik az ukrán mellett magyar állampolgársággal is rendelkeznek. A kedden késő este a Rosszija 24 hírtelevízióban is sugárzott összeállításban elhangzott:

Bővebben...

A hidegháború kezdete, avagy csak egy új hírcsatorna

Ismét van közvetlen távközlési kapcsolat a NATO és az orosz katonai erők vezetése között, az úgynevezett forródrótot német kezdeményezésre építették ki - írta a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című vasárnapi német lap.

Bővebben...

Lehet azért lett öngyilkos mert szóltak neki, hogy azt tegye

Holtan találták a lakásán Olekszandr Peklusenkót, az ukrajnai Zaporizzsja régió volt kormányzóját – közölte az ukrán belügyminisztérium csütörtökön. Két hét alatt ő a negyedik ukrán politikus, aki a feltételezések szerint öngyilkosságot követett el.

Bővebben...
config
configKézdivásárhelyi Vigadó ajánlata

Gajai Ágnes egyéni előadása ELMARAD 2015. május 20-án, szerdán 19 órától a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház nagytermi stúdiójában Gajai Ágnes egyéni...
  Május 12-én, kedden 18 órától a kézdivásárhelyi Művelődési Ház nagytermében tekinthetik meg Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg című...
article thumbnailMájus 6., szerda • 19.00 VÁROSI SZÍNHÁZ David Mamet: Amerikai bölény Vigadó Művelődési Ház / Nagytermi stúdió* Belépő: 5 lej (diákoknak,...
Apám megmondja! / Maksa Zoltán vidám, vérnyomáscsökkentő stand-up estje Május 18-án, hétfőn 19 órától a 11. Vigadó Comedy keretén belül tekinthetik meg...
Május 7-én, csütörtökön 18 órától a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház és a Pro Pectus egyesület meghívására a Vigadó Művelődési Ház vendégei...

Kézdivásárhelyi ajánló

Május 30–31. között harmadik alkalommal rendeznek városi gyermeknapokat, ezúttal a Vigadó Művelődési Ház előtti téren. De nem ám olyan pihenőst,...
2015. május 27-én, szerdán 18 órától a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház emeleti kiállítótermében mutatja be Csinta Samu Erdély újranemesítői...
article thumbnail2015. május 16-án a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület évadnyitó biciklitúrát szervez a céhes városból a Nemere Útján.
Túrakönyv-bemutató és vetítéssel egybekötött előadás Kézdivásárhelyen Szeretettel várunk minden túrakedvelőt Székely Árpád: FOGARASI-HAVASOK...

Pályázatok

Turbó linkmegosztás - TurboBookmark.com