Színes világ

A születés utáni első év képekben, avagy a "nagy kaland"

Lucy Scott találóan illusztrálja a szülés utáni első évet. Mikor a szülők este leroskadva a pamlagon feküsznek egymás mellett, autóvezetés közben sír de esetleg ordít a gyerek, a pelenkázás, mind a "nagy kaland része", amire nem is számítottunk. Nagyon is reális helyzeteket tár elénk Scott, és aki átélte a  "kalandot" mindenképp azt mondja megérte. 

Bővebben...

Hibás térkép miatt bukott Napóleon Waterloonál

Egy rosszul nyomtatott térkép okozta Bonaparte Napóleon francia császár csapatainak vesztét a waterlooi csatában - állítja egy dokumentumfilm, amelyet hétfőn mutattak be a francia televízióban. A waterlooi csatamezőn használt térkép hibája kulcstényező volt az 1815. júniusi csatában elszenvedett vereségben, amely a francia császár lemondásához vezetett és véget vetett politikai, katonai karrierjének.

Bővebben...

Feminista vagy antifeminista?

Egyesek számára már szinte közhely, hogy ma a nemi szerepek elhomályosodásának korát éljük. Egyre rohamosabban eltorzulnak, a közöttük lévő határok pedig elmosódnak. Ki ne hallott volna a svéd óvodákról, ahol a gyerekeket direkt nem hagyják organikus, egynemű baráti társaságokba szerveződni, vagy ki ne hallotta volna, hogy egyes helyeken a két nem számára fenntartott WC-k mellé egy harmadik, ún. „gender” neműt is beiktattak?

Bővebben...

Hivatalosan elismerte a Vatikán az ördögűzők társaságát

Hivatalosan elismerte a Szentszék, a római katolikus egyház legfőbb intézménye a nemzetközi ördögűzők társaságát, amelynek tagjai arra hivatottak, hogy megszabadítsák a híveket az őket kínzó démonoktól.

Bővebben...

Mi szem szájnak ingere Marosvásárhelyen

A GastroPan kiállítás Délkelet-Európa egyik legnagyobb sütőipari, cukrászati, fagylalt, csokoládé, kávé és vendéglátó ipari szakkiállítása. A kiállítás 2015. március 19-21 között kerül megrendezésre Marosvásárhelyen a Hotel President Kiállítási Központban. Ami szem-szájnak ingere Marosvásárhelyen

Bővebben...

PÁVA IRODA: Továbbegyengeti az MTVA a tehetségek útját

„A közös ének és tánc örömét hirdetjük a Fölszállott a páva első és második évadának meghatározó személyiségeivel.”                           
(dr. Balogh Júlia, vezető szerkesztő)


Megalakult a Páva Produkciós Iroda, amelynek célja a Fölszállott a páva 2012-es és 2014-es évadában felfedezett tehetségek utógondozása, egyúttal nemzeti értékeinkre, a zenénk, táncunk egyedi jellegére kívánja felhívni a figyelmet.

Bővebben...

Hódít az egyszemélyes esküvő Japánban

Az egyszemélyes esküvő valóra váltja a nők álmait Japánban: hercegnőnek érezhetik magukat.
Az egyszemélyes esküvő elnevezésű, kétnapos csomagot a kiotói Cerca Travel utazási iroda árulja, december végéig mintegy harminc japán nő vett részt az általuk szervezett ceremónián, melynek része egy szállodai éjszaka Kiotóban, limuzinos utazás és fotózás is.

Bővebben...

Elkezdődött a Cannes-i Filmfesztivál

Szerda este a Grace – Monaco csillaga című film versenyen kívüli díszbemutatójával kezdetét vette a világ legrangosabb mozgóképes seregszemléje, a 67. Cannes-i Filmfesztivál. Szőcs Petra A kivégzés című magyar–román koprodukció verseng a fesztiválon.

Bővebben...

Merkel, Ő lett az év embere

Angela Merkel német kancellárt választotta az év emberének a The Times.
A tekintélyes konzervatív brit napilap, amely pénteki szerkesztőségi cikkében jelentette be döntését, azzal indokolta a választást, hogy Merkelnek központi szerepe volt az idén Európa stabilitásának megőrzésében „a Kelet-Európában újraéledő orosz agresszió közepette”.

Bővebben...

Vörös szőnyegen Kállay-Saunders András

Ünnepélyes keretek között, a részt vevő delegációk vörös szőnyeges bevonulásával tartották vasárnap este Koppenhágában az idei, sorrendben 59 (közvetítés M1május 6-án, kedden 21 órától élőben Mo. idő szerint) . Eurovíziós Dalfesztivál hivatalos megnyitóját, amelyen 37 ország előadói vonultak be a dán főváros Városházájára, ahol egy nagyszabású parti indította el a verseny hetét.

Bővebben...

A sztárok éve volt 2014

A 2014-es év a hírességek körében is igencsak mozgalmasra sikeredett. Volt, aki a legnagyobb nőknek járó elismerést kapta meg, de olyan sztár is akadt, aki a pizzájával bukott, más pedig Hawaii álomszép helyén vásárolt birtokot. S vajon ki lett a legszebb színésznő 2014-ben?

Bővebben...

Elakadt a szava Kállay-Saunders Andrásnak

Kállay-Saunders András nagy álma részben már teljesült: kedden felállhatott az Eurovíziós Dalfesztivál színpadára Koppenhágában. A B&W Hallerne hatalmas méretű épületében berendezett aréna láttán a Magyarországot képviselő Andrásnak elakadt a lélegzete...

Bővebben...

Advent: Készítsünk díszeket és ajándékot sógyurmából

Nincs jobb karácsonyi ajándék, mint amit a saját kezünkkel készítettünk. Az adventi időszakban a gyerekek nemcsak a sütemények elkészítésében segédkeznek szívesen, már a legkisebbek is örömmel dekorálnak, festenek és alkotnak szeretteiknek. A sógyurma tökéletes választás a karácsonyfadíszek vagy ajándékok elkészítésére, hiszen akár a 2-3 évesek is tudnak vele dolgozni, de az idősebbeknek is szórakoztató lehet egy kiszaggatott fenyőfa, egy szív díszítése.

Bővebben...

Ő a világ legszebb nője

Lupita Nyong'o Oscar-díjas színésznőt választotta a világ legszebb nőjének 2014-re a New York-i People magazin.

Bővebben...

Kitiltják a műanyag zacskókat a Galápagos-szigetekről

Környezetvédelmi okokból kitiltják a Galápagos-szigetekről a műanyag zacskókat és poharakat.
Ez lesz az első ecuadori tartomány, ahonnan eltűnnek ezek a termékek – közölték az Ecuador igazgatása alá tartozó szigetcsoport hatóságai a Twitteren.

Bővebben...

Melyik bolygón élnek a magyarok?

Ahhoz, hogy kiderüljön a rejtély...

Bővebben...

Egy magyar ember egy napja

A magyar ember látott egy reklámfilmet hazájáról, és ezért elhatározta reggel, csupa olyan dolgot vesz a kezébe,  amit magyar feltalálóknak köszönhet az emberiség.

Bővebben...

Mennyibe kerül az USA magyarországi nagykövetévé való kinevezés?

A korrupció számos ország problémája. De vajon mi helyzet vele a világ legdemokratikusabb országában, amelyik szokásos módon Egyesült Államoknak nevezi magát?

Bővebben...

Az élet álom: a Mátrix-filozófia eredettörténete

A Wachowski-testvérek Mátrix trilógiája (1999, 2003) számos filozófiai kérdést vetett, avagy újított fel, lángra gyújtva a nézők, elemzők és értelmezők fantáziáját. Ezek egyike az az ismeretelméleti probléma, hogy vajon létezik-e a minket körülvevő valóság vagy nem.

Bővebben...

Harmóniából jeles (Tokos zenekar Kolozsvár)

Mi történik, ha öt egyetemista, akik élnek-halnak a népzenéért, leülnek egy sörre Kolozsváron és beszélgetni kezdenek? Kézenfekvő, hogy zenekart alapítanak. Mivel mindannyian más-más zenei műfajokat kedvelnek, különböző stílusokat hoztak magukkal a zenekarba. Mégis elképesztő összhangban képesek együtt dolgozni – ez a változatosság a Tokos zenekar egyik legnagyobb erőssége.

Bővebben...
config
configKézdivásárhelyi Vigadó ajánlata

Gajai Ágnes egyéni előadása ELMARAD 2015. május 20-án, szerdán 19 órától a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház nagytermi stúdiójában Gajai Ágnes egyéni...
  Május 12-én, kedden 18 órától a kézdivásárhelyi Művelődési Ház nagytermében tekinthetik meg Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg című...
article thumbnailMájus 6., szerda • 19.00 VÁROSI SZÍNHÁZ David Mamet: Amerikai bölény Vigadó Művelődési Ház / Nagytermi stúdió* Belépő: 5 lej (diákoknak,...
Apám megmondja! / Maksa Zoltán vidám, vérnyomáscsökkentő stand-up estje Május 18-án, hétfőn 19 órától a 11. Vigadó Comedy keretén belül tekinthetik meg...
Május 7-én, csütörtökön 18 órától a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház és a Pro Pectus egyesület meghívására a Vigadó Művelődési Ház vendégei...

Kézdivásárhelyi ajánló

Május 30–31. között harmadik alkalommal rendeznek városi gyermeknapokat, ezúttal a Vigadó Művelődési Ház előtti téren. De nem ám olyan pihenőst,...
2015. május 27-én, szerdán 18 órától a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház emeleti kiállítótermében mutatja be Csinta Samu Erdély újranemesítői...
article thumbnail2015. május 16-án a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület évadnyitó biciklitúrát szervez a céhes városból a Nemere Útján.
Túrakönyv-bemutató és vetítéssel egybekötött előadás Kézdivásárhelyen Szeretettel várunk minden túrakedvelőt Székely Árpád: FOGARASI-HAVASOK...

Pályázatok

Turbó linkmegosztás - TurboBookmark.com