A sztárok éve volt 2014

A 2014-es év a hírességek körében is igencsak mozgalmasra sikeredett. Volt, aki a legnagyobb nőknek járó elismerést kapta meg, de olyan sztár is akadt, aki a pizzájával bukott, más pedig Hawaii álomszép helyén vásárolt birtokot. S vajon ki lett a legszebb színésznő 2014-ben?
Az év vége az összegzés és a visszatekintés időszaka is egyben. Az MNO rövid áttekintése az év sztárvilágot érintő dolgairól.

Privát találkozó keretében pénteken átvette II. Erzsébet brit királynőtől a legmagasabb uralkodói kitüntetés női megfelelőjét Angelina Jolie. Az amerikai színésznő – állampolgársága folytán – a Dame előnévre jogosító rang tiszteletbeli változatát kapta. A királynő nem elsősorban Jolie színészi munkásságát, hanem a brit külpolitikai célkitűzések elősegítéséért és a szexuális erőszak áldozatainak megsegítéséért kifejtett tevékenységét ismerte el.

Nagylelkű adomány Texasnak

Phil Collins Texasnak adományozta az alamói csatával kapcsolatos relikviagyűjteményét. „Amikor idősebb lettem és sikeres, elhatároztam, hogy a pénzemet Ferrarik helyett inkább eredeti alamói ereklyékre költöm” – mesélte a Grammy- és Oscar-díjas zenész. A brit popsztár október végén San Antonióban adta át az alamói csatával és a texasi forradalommal kapcsolatos értékes magángyűjteményét Texas államnak. A világ legnagyobb Alamo-kollekciójának tartott gyűjtemény többek között tartalmazza Davy Crockett töltényzacskóját és puskáját, Jim Bowie legendás kését, valamint William B. Travis, az alamói helyőrség parancsnokának leveleit. Crockett bőr töltényzacskóját, amelyben csupán két puskagolyó és némi elemózsia maradt, egy mexikói ezredes találta meg a csata után.

 

„Hétvégi telek” Hawaiion

Több mint 100 millió dollárért a Hawaii-szigeteken vásárolt telket Mark Zuckerberg, de még nem épített rajta házat. A Forbes amerikai üzleti magazin értesülése szerint a Facebook alapítója és vezetője két, egymással szomszédos, együtt közel 300 hektárt kitevő telket vásárolt a szigetcsoport legészakibb tagján, Kauain. A majdnem teljesen érintetlen birtok magába foglal egy 800 méteres, finom homokú strandot és egy ősi cukornádültetvényt is. A harmincéves amerikai milliárdos a helyi Honda-kereskedések tulajdonosától, Jim Pfluegertől vásárolta az ingatlant.

Elküldte első személyes Twitter-üzenetét a brit uralkodó

A királynő 600 meghívott vendég előtt tette közzé a közösségi portálon, hogy örömére szolgál az Information Age című kiállítás megnyitása a „@ScienceMuseum”-ban. Az uralkodó az „Elizabeth R.” szignóval látta el élete első személyes Twitter-üzenetét.

A királynőről – aki a második világháború idején, 18 éves hercegnőként autószerelői képesítést szerzett, és a brit hadsereg teherautóit javította – régóta köztudott technikai érdeklődése, és az is, hogy egyáltalán nem idegenkedik az internet és a mobiltávközlés legújabb eszközeinek használatától sem.

 

Megbuktak a sztárszakács pizzériái

Nem indult jól 2014 Jamie Oliver számára. Union Jack nevű négy étterméből ugyanis hármat bezárnak, mert túl sok a ráfizetés. A séf vállalatcsoportja szóvivőjének keddi közlése szerint ráfizetéses volt a működtetése az étteremláncnak, amely jellegzetesen brit miliőben kínálta az olasz specialitást. A pizzériákon kívül Jamie Oliver számos más tematikájú vendéglőt működtet, sőt a pizzérialánc bukása ellenére továbbiak nyitását tervezi Nagy-Britanniában és külföldön is.

Hölgyek az élmezőnyben

Victoria Beckham vezeti a száz legfontosabb brit vállalkozót rangsoroló 2014-es listát. Vagyonát a Management Today 210 millió fontra (82 milliárd forint) becsüli. Márkájának forgalma az elmúlt öt évben a harmincszorosára növekedett, ma mintegy 30 millió fontot (11,5 milliárd forint) tesz ki.

Idén Beyoncé lett a legjobban kereső nő a zenei világban: a sztár a becslések szerint 115 millió dollárt (28 milliárd forint), tavalyi bevétele dupláját kapta a 2014 júniusát megelőző 12 hónapban a Forbes magazin közleménye szerint. A 33 éves énekesnő éves jövedelmének zöme világ körüli turnéjából származik. A nagy sikerű koncertsorozat bevételei röpítették a tavalyi negyedik helyről a magazin által összeállított toplista csúcsára.

Ki lett idén a legszebb?

A legvonzóbb nő címet kapta Penelope Cruz spanyol filmszínésznő az Esquire amerikai magazintól. Cruz a 11. nő, akit a lap a „sexiest woman alive” címmel kitüntetett. A korábbi legvonzóbb nők között Angelina Jolie, Halle Berry, Rihanna, Charlize Theron és Scarlett Johansson neve olvasható.

 

forrás: MTI/MNO

Ossza meg és írjon véleményt is!
FaceBook

config
configKézdivásárhelyi Vigadó ajánlata

Gajai Ágnes egyéni előadása ELMARAD 2015. május 20-án, szerdán 19 órától a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház nagytermi stúdiójában Gajai Ágnes egyéni...
  Május 12-én, kedden 18 órától a kézdivásárhelyi Művelődési Ház nagytermében tekinthetik meg Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg című...
article thumbnailMájus 6., szerda • 19.00 VÁROSI SZÍNHÁZ David Mamet: Amerikai bölény Vigadó Művelődési Ház / Nagytermi stúdió* Belépő: 5 lej (diákoknak,...
Apám megmondja! / Maksa Zoltán vidám, vérnyomáscsökkentő stand-up estje Május 18-án, hétfőn 19 órától a 11. Vigadó Comedy keretén belül tekinthetik meg...
Május 7-én, csütörtökön 18 órától a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház és a Pro Pectus egyesület meghívására a Vigadó Művelődési Ház vendégei...

Kézdivásárhelyi ajánló

Május 30–31. között harmadik alkalommal rendeznek városi gyermeknapokat, ezúttal a Vigadó Művelődési Ház előtti téren. De nem ám olyan pihenőst,...
2015. május 27-én, szerdán 18 órától a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház emeleti kiállítótermében mutatja be Csinta Samu Erdély újranemesítői...
article thumbnail2015. május 16-án a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület évadnyitó biciklitúrát szervez a céhes városból a Nemere Útján.
Túrakönyv-bemutató és vetítéssel egybekötött előadás Kézdivásárhelyen Szeretettel várunk minden túrakedvelőt Székely Árpád: FOGARASI-HAVASOK...

Pályázatok

Turbó linkmegosztás - TurboBookmark.com